Markermeer

Een prachtig stukje Nederland

MarkermeerNiet op het strand, maar absoluut het vermelden waard: vakantiehuizen direct aan het Markermeer. Het Markermeer is één van de grootste zoetwatermeren in Europa. Het is heerlijk natuur zwemwater en een uniek vogelparadijs.

Geniet van de twinkeling van het water en het weidse uitzicht over het karakteristieke polderlandschap dat in de loop der eeuwen gevormd is.

kitesurfers op het MarkermeerRond het Markermeer vind je veel oud Hollandse plaatsen als Volendam, Edam, Hoorn en Marken. Kijk uit over de Hollandse wateren waar vroeger de fluitschepen voorbijkwamen. Deze schepen varen hier inmiddels niet meer, maar deze plek is zijn charme niet verloren. Het Markermeer is nog altijd een prachtig stukje Nederland.

Marker Wadden

Welkom op Marker WaddenNatuurmonumenten is momenteel bezig met het aanleggen van natuureilanden in het Markermeer. Deze natuureilanden verrijken het Markermeer met natuuroevers, en lossen het hardnekkige slibprobleem op.

De bedoeling is om een gevarieerd landschap te creëren met zandplaten, moeras, wilgenbossen en stukken open water. Hiermee willen ze een robuust ecologisch systeem creëren, waardoor vele vogelsoorten hier een nieuw leefgebied zullen vinden.

Vakantiehuizen aan het Markermeer

Verblijf in een vakantiehuis aan het Markermeer, kom helemaal tot rust, neem een duik in het water en geniet van het zonnetje. Ultieme rustzoekers kunnen zelfs kiezen voor een eilandhuisje op de Marker Wadden.

Kaart vakantiehuizen aan het Markermeer

Op onderstaande kaart kun je zien waar de vakantiehuizen aan het Markermeer zich bevinden: